Sjeik uit Qatar is gefascineerd door diamantkaarsen

Ooit al gehoord van diamantkaarsen? Wij ook nog niet, tot we vandaag Het Nieuwsblad lazen. Daarin stond een artikel(tje) over een sjeik uit Qatar die in ons land was en in Brugge blijkbaar een grote verrassing beleefde. Omwille van auteursrechtelijke redenen mogen we het artikel uiteraard niet zomaar overnemen, dus als je het wil lezen zal je naar de krantenwinkel moeten hollen…

Kaarsenwinkel Hautekiet

Kort het verhaal samengevat: sjeik komt uit Qatar op bezoek bij kaarsenbedrijf Hautekiet in brugge, ziet er een kaars met goudschilfers en een diamant in, en raakt helemaal van streek. Die kaarsen moet hij hebben en sterker nog, hij gaat ze ook nog verdelen over het Midden-Oosten ook.
Als dat geen goed nieuws is!

Filmpje op Focus-WTV

Ook de West-Vlaamse regionale televisiezender pikte het nieuws op. Hieronder eles je wat ze er op hun website over schrijven en kan je ook de reportage zien.

De Brugse kaarsenproducent Hautekiet maakt kaarsen met goud en diamanten. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar iets nieuws om de concurrentie voor te blijven.
Met hun kaars gemengd met goud of een kaars die een diamant met certificaat bevat, wisten ze alvast een sjeik uit Qatar te bekoren.
Hij plaatste alvast een eerste grote bestelling voor zijn Arabische klanten.

http://www.focus-wtv.tv/video/sjeik-koopt-kaarsen-met-diamant-en-goud-van-hautekiet

Wat is diamant

Maar wat is nu eigenlijk diamant?
Waar anders dan op wikipedia konden we terecht voor een korte beschrijvijng van wat diamant dus eigenlijk is.
Diamant (Oudgrieks: ἀδάμας of adamas, “onverslaanbaar”) is een van de vier natuurlijke allotropieverschijningsvormen van koolstof: de meest voorkomende is grafiet.
In diamant hebben de koolstofbindingen een viervlakstructuur. Het is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt; het is dan ook het ijkpunt voor hardheid 10 op de hardheidsschaal van Mohs.
Enkel een aantal industrieel vervaardigde materialen, ook opgebouwd uit zuivere koolstof, zijn harder. Het materiaal dankt hieraan ook zijn naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *